17. fejezet: Zumuld sétálója Szomódon

„Kovács István hat ország, több mint tízezer gyermekének üzenetét adja át Finnországban. Hivatalos tanúsítványt is kap: innentől kezdve Ő a Világ Mikulásának Nagykövete!” Egyébként elfutott Barcelonába az olimpiára és egy csomó elképesztő teljesítményt tudhat magáénak.

Mi mindig a könnyebb utat választjuk. Barcelonában mi is voltunk, de mi repülővel, ami azért könnyebb, mint 2300km-t futni. És Szomód I. Szent Iván éji piknikén a VIP asztalnál a helyünket mi szintén a könnyebb úton szereztük meg: segítettünk, hogy Zumuldnak is legyen saját sétálója.

Az ovisoktól a senior örömtáncosokig minden korosztály hozzátett valamit a piknikhez. Én táncban kevésbé vagyok erős, ezért inkább Bobbal, a bókoló robottal jártam körbe és megdicsértünk mindenkit. (Pontosabban Bob, én csak fogtam) Fogtuk a hivatalos olimpiai lángos fáklyát. (Pontosabban én, Bob csak nézte)

A VIP hely komoly kötelezettséggel jár, végig kellett kóstolni a falu és környéke összes finomságát. Sonkák, sajtok, gyümölcsök, és mindenek sorakoztak fel a tiszteletünkre.

Zumuld sétálója egyébként tök jó lett. Az első sétálónk, ahol grifflépésben mérik a távolságot. 60 grifflépés 104 lépés volt Hédinek, innen már viszonylag könnyű átszámítani méterre.

Kapcsolódó bejegyzések